Duvar rengi nasıl seçilir

admin | 14:00 | 0 yorum

Duvar boyası renk seçimi tavsiyeleri duvarlarımı hangi renge boyamalıyım duvar rengi çeşitleri özellikleri...
Duvarlarınız için boya rengi seçerken aklınızdan en sevdiğiniz renk geçebilir, fakat evinizde ışık az ve pencereler küçük ise koyu renklerin evinizi karartabileceğini göz önünde bulundurun.
Uyumlu olsun diye mobilyalarınızla aynı renkte boya yapmak bir süre sonra o renkten sıkılmanıza neden olabilir. Aynı rengi hem mobilyalarda hem de duvarlarda uzun süre görmek zamanla gözünüz için hoş bir görüntü olmaktan çıkabilir.
Mobilyalarla kombineyi bir rengin en açık tonu ile en koyu tonlarıyla yaparsanız daha uyumlu olur. Örneğin mobilya veya perdeleriniz sarı ise duvarlarınızı da sarının en açık tonu ile boyatabilirsiniz.



Evinizin odalarını, salonunu, antreyi veya mutfağını ayrı ayrı renklerde veya odayı veya mutfağı en çok kullanan kişinin zevkine göre boyatabilirsiniz.
Özellikle salonlarda ve oturma odalarında tercih edilen bir boyama tekniği de duvarlarda iki renk kullanmaktır. Karşı karşıya bakan iki duvarlarınızı aynı renk diğer iki duvarlarınızı da farklı renkte boyatabilirsiniz. Ya da kanepelerinizin veya koltuklarınızın biraz üstünden açık renk, altta kalan tarafı ise koyu bir renkte boyatabilirsiniz. İki rengin ortasına da her iki rengi içinde barındıran bir bordur çok şık olacaktır. Ayrıca TV sehpanızın bulunduğu tek bir duvarı koyu bir renkte diğer duvarları açık renkte boyamak göze hoş görünecektir.

Kaynak : BİNBİRDEKOR.COM

Category: , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 yorum