L tipi salonlar için dekorasyon önerileri

admin | 22:34 | 0 yorum

Salon dekorasyon tavsiyeleri ev dekorasyon önerileri örnekleri resimleri...
Önemli dekorasyon bilgileri veren, çok güzel dekorasyon örnekleri sunan ve büyük bir keyifle takip ettiğim dekorasyon ve mobilya sitesi binbirdekor.com yine yapmış yapacağını ve L tipi salona sahip olan insanlar adına gerçekten çok değerli dekorasyon bilgileri ve örnekleri sunmuş bir sayfasında. Bizlerde bu önemli bilgileri noktasına, virgülüne dokunmadan sizlerle buluşturuyoruz arkadaşlar...   
Bu tip salonların en güzel özelliği, yukarıdada bahsettiğimiz gibi yemek odası ve oturma alanın rahatlıkla düzenlenmesidir. Daha farklı şekillerde dekorasyon uygulaması da yapılabilir. Örneğin, yemek odanız için evde farklı bir alan veya mutfak kullanılıyorsa, kütüphane ve çalışma alanı olarak kullanılabilirler. Fakat burada dikkat edilecek husus, mobilya ve renk seçimlerinde bütünlüğü bozmamak, iki alanı birbirinden ayırmamaktır. Dekorasyonda, gözün bir mekana girdiğinde aynı tarz içinde bir bütünlük görmesi, size düzen ve kaliteli bir etki sağlamaktadır.
L salonlarda mobilya yerleşimi yapmak çok önemlidir. Genelde bu tarz salonlarda, işlevsiz ve karmaşık bir dekorasyon tarzı uygulanmaktadır. En doğru yerleşim, alanı iki ya da üçe ayırmaktır. Eğer, salon büyük metrekareli ise iki oturma grubu kullanılabilir. Çünkü salonlarda bırakılan boşluklar rahatsız edicidir. İlk oturma grubu televizyon ünitesine bakan, diğeri de hemen TV ünitesinin arkasına konumlanabilir. Böylece günlük kullanımda TV karşısındaki alan, misafir ağırlarken de TV arkasında kalan alan kullanılabilir. Mobilyaları L salonlarda asker gibi sıralamaktansa, açılı ve çapraz yerleştirmek ikinci bir doğru uygulamadır. Yemek masası ve sandalyeleri yerleştikten sonra, masaya karşı açı oluşturan ve çapraz büyük bir koltuk, orta sehpa ile yemek odasından kopma engellenmiş olur.
L salonlar, hem yerleşimi kolay hem de zor olan salon tipleridir. L salonlarda yerleşimde yapılacak olan hatalar, karmaşık ve düzensiz bir görünüm yaratabilir. En büyük dekorasyon hatası, olan duvar renklerini farklı kullanmak iki alanı birbirinden ayırmaktadır. Bu nedenle, seçilecek olan tonlar arasında hafif renk uygulamaları yapılamalıdır.

Category: , , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 yorum